Målet er klart og TAAK har været ude og se på en ny profil til landstrænerjobbet for herrerne, der skal tænde op under landsholdet.

Håndboldforbundet har ansat svenske, Johan Zanotti på en 3 årig aftale som Landstræner for Herrelandsholdet.

Zanotti har stor erfaring som U-landstræner for Norge og Sverige. Træner i den bedste svenske liga og 1. division i Danmark.

Johan Zanotti er bosat i Danmark, og er pt. ansat resten af sæsonen for Team Sydhavsøerne der ligger i toppen af den stærke danske 1. division.

Udover ansættelsen af Zanotti, er der samtidig set på en ny måde at organisere landsholdet. Det er vigtigt at være tættere på spillerne. Derfor starter landsholdet op med spillende assisterende landstræner i form af Akutaaneq Kreutzmann.

Vi kommer til at stille krav til at landsholdet skal være stærkere, hurtigere og bedre tekniske end hidtil set. Vi skal til VM. Det betyder at der skal trænes hårdt, ben hårdt.

Det stiller naturligvis også krav til den spillende assisterende landstræner, men det at være tættere på håber vi på vil kunne gøre at bruttotruppen styrkes når spilsystemer skal implementeres og der skal nås op på øverste hylde i form af VM.

Vi glæder os meget over at vi har lavet denne aftale med Zanotti og Akutaaneq. I Zanotti får vi en faglig meget meget dygtig træner. Han benyttes internationalt og i Danmark som instruktør. Han ved samtidig hvordan der skal tændes op under de unge.

Håndbolden kommer til at udvikle sig hvilket begge herrer skal hjælpe med i samråd med alle parter indenfor håndbolden.

Vi skal have eksisterende landshold op på øverste niveau og samtidig skabe miljøer rundt omkring i klubberne og regionalt hvor de unge skal tænkes ind.

Udtalelse fra Johan

– Jeg er rigtig glad for at blive landstræner for det grønlandske landshold. Det er en god udfordring, og jeg ser meget frem til at arbejde med spillerne.

– Jeg skal som landstræner tilføje med ny attitude og energi. Der skal være en god indstilling til sporten. Men det skal også være sjovt at spille. Jeg synes, at jeg vil passe godt på det grønlandske landshold, for jeg har allerede set grønlandske spillere, som har den rette attitude, som passer til min indstilling til sporten, siger den nye landstræner.

– Min målsætning er at skabe en grønlandsk identitet på banen. Det kan være, at vi ikke vil vinde alle kampene, men landsholdsspillerne skal vise, at de er stolte og glade for at være på det grønlandske landshold. Det er det, jeg gerne vil skabe.

– Det vil være dejligt at kvalificere det grønlandske landshold til verdensmesterskaberne. Derfor er det vigtigt at snakke om det jævnligt, da der er muligheder for at kvalificere Grønland til VM. Det skal være en del af landsholdets identitet at spille verdensmesterskaberne.

Udtalelelse fra Akutaaneq

– Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Johan. Han har en stor erfaring, og jeg ved, at han kan give rigtigt meget til holdet. Han har nogle gode visioner, omkring forsvarsspil og angrebsspil. Og begge ender skal vi som udgangspunkt finde på systemer der fungerer og passer til det grønlandske spillestil.

– Vi har en spændende tid i vente. Og jeg bliver den forlængede arm, og jeg skal hjælpe ham med at videregive den vision han har, og træne holdene på kysten.

– Og vi er også enige om, at man skal have stoltheden med når man repræsentere Grønland på og udenfor banen, og at det grønlandske flag på brystet skal respekteres og æres. Jeg glæder mig allerede til den næste landsholdssamling, hvornår end det bliver.

Første opgave er at kortlægge alle talenterne og begynde at planlægge de mindre samlinger og de officielle samlinger.

Derudover skal der arbejdes på løsninger der kan give vores klubtræner nye værktøjer til at gøre træningen sjovere og nemmere.

Det glædelige er at vi nu kan præsentere 2 træner teams på herre og damesiden der alle vil til VM. Vi glæder os til at se spillerne træne benhårdt for at nå det ultimative mål for landsholdene, for det skal der til.

For yderligere information – kontakt:

kontor@ghf.gl

eller ring til

Akutaaneq Kreutzmann

Konsulent

Timersoqatigiiffiit Assammik Arsartartut Kattuffiat

Tlf 27 88 30

Kontakt os

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt