I lystet af den turbulente tid, TAAK håndboldforbundet har været i, efter 2023 med VM-kval og VM, er det en enig bestyrelse der har valgt at tage nogle skridt der skal styrke den måde håndbolden i landet skal udvikles.

Ny tilknytning bliver, Jakob Larsen, Cheftræner i Nykøbing Falster Håndbold, og tidligere landsholdsspiller, med 3 A-VM i bagagen og store meritter i international håndbold.

Jakob tilknyttes som rådgiver, Handball Strategic Advisor i en indtil videre 1-årig aftale.

I den aftale skal der startes et samarbejde med bestyrelse og landstrænere, der skal være med til at beskrive den form for håndbold der skal udvikles og spilles i landet.

Samarbejdet skal i det omfang det kan rummes, sikre, at klubberne bliver inkluderet. Dette er dog ikke en direkte opgave der er pålagt Jakob Larsen.

I TAAK, vægter vi højt at håndbolden skal udvikles i landet og vil nu bruge energi på kompetenceudvikling af de trænere der er tilknyttet landsholdene.

Vi skal så hurtigt som muligt give værktøjer til vores landstrænere der nu tæller, Johannes Groth, Angutimmarik Kreutzmann og Victoria Budek.

Efter 1 år skal vi i TAAK, kunne fremlægge en længere strategiplan for udvikling af landsholdsarbejdet der skal tage udgangspunkt i en filosofi der rummer bredden og glæden omkring håndbolden i landet.

Vi glæder os i TAAK over at have fået ja fra Jakob om at hjælpe os på vej i dette arbejde med at udvikle håndbolden.

Jakob har med sin enorme erfaring som spiller og træner, værktøjerne til at styrke håndbolden. Derudover ved Jakob om nogen hvilke krav der stilles til spillere for at begå sig på den internationale håndboldscene.

Jakob udtaler:

“Siden jeg trådte mine barne – og ungdomshåndboldsko i Ilulissat, Qaqortoq og Nuuk har mit hjerte banket for grønlandsk håndbold.

Som stolt landsholdsspiller igennem to årtier med store oplevelser på de helt store VM scener har jeg altid set frem til at give min erfaringer videre til de næste generationer i grønlandsk håndbold.

Jeg er derfor glad for, at min klub, Nykøbing Falster Håndbold, giver mig muligheden for at hjælpe grønlandsk håndbold et skridt eller to videre. Vores internationale konkurrenter udvikler sig hastigt, og vi kan ikke stå på landingsbanen og se på, at flyene letter uden os.

Arbejdet med at udvikle vores landstrænere og dermed også de lokale klubber går i gang med det samme.

Trænerjobbet i Nykøbing Falster Håndbold vil jeg fortsat udfylde med stor ildhu. Men som håndbold menneske 24/7 er det bare inspirerende at få grønlandsk håndbold med ind i dagligdagen.”

Bestyrelsen i håndboldforbundet har uden tvivl været meget under pres, på grund af succesen i 2023. Det har betydet at det har været frustrerende ikke at have overskud, tidsmæssigt og økonomisk til at være mere ude i klubberne og støtte og hjælpe dem.

Især da det er en mærkesag for bestyrelsen.

Nu håber vi på at dette tiltag vil kunne give os arbejdsro til at styrke håndbolden fra de mindste til de ældste. Skabe den røde håndboldfilosofiske tråd.