TAAK håndboldforbundet går ind i ny epoke med øget fokus på landsholdsudvikling, kompetence- og talentudvikling. En håndsrækning fra den færøske mælkeproducent, MBM, har nu gjort det muligt at genbesætte landstrænerposten for kvindelandsholdet.

”Vi er i TAAK voldsom glade for at kunne introducere et nyt trænerteam i Mikkel Bom og Kim Ostermann-Petersen, som begge er af den opfattelse, at alle spillere der er i spil til landsholdet skal føres op på endnu højere niveau. Begge trænere er bosiddende i Nuuk, så de kan sparre med hinanden på daglig plan, hvilket er en stor styrke” udtaler formand for TAAK, Carsten Olsen.

Mikkel Bom er uddannet divisions- og talenttræner i DHF og har bl.a. været en del af trænerteamet i Team Esbjerg. Han bliver dermed en vigtig brik i den nye organisering, der i denne tid ser dagens lys omkring landshold/talentarbejdet i TAAK, der er igangsat med Jakob Larsen i spidsen.

Håndsrækningen der muliggør denne styrkelse af TAAK’s elitesatsning, kommer fra det færøske firma MBM, der sælger mælk i Grønland.

”De var hurtige til at række ud og være med til at løfte os, da TAAK blev ramt på økonomien. CEO Hákun Steingrímsson ved, hvor vigtigt det er som virksomhed at støtte op om en indsats, som TAAK har under udvikling nu og hvilken værdi det giver deres virksomhed ift. at bruge landsholdene som platform til at synliggøre deres virksomhed og produkter, som sælges via Pisiffik i Grønland”, fortsætter Carsten Olsen.

Raska er på vej ind på det grønlandske marked med vores mælkeprodukter. Og vi har i længere tid diskuteret hvordan vi bedst når ud til den bredere grønlandske befolkning. ”Vi er – ligesom jer – meget interesseret i håndbold her på Færøerne og fulgte også det grønlandske meget sympatiske kvindehåndboldslandshold med stor interesse under VM”, siger Hákun. Han siger videre: ”Her på Færøerne ser vi grønlandske nyheder en gang om ugen. Da så den kedelige nyhed, om landsholdet kom, var vi hurtige til at reagere. Dette kunne jo blive til en win/win situation for os alle sammen. Selvfølgelig vil vi gerne få gang i vores forretning i Grønland, men det er nu også en stor tilfredsstillelse i sig selv, at give kvindelandsholdet et økonomisk pusterum samtidig”

Ansættelsen af Mikkel Bom og de kompetencer han kan tilføre til TAAK’s nye elitesatsning med Jakob Larsen i spidsen, vil betyde, at der kan sættes turbo på at skabe værktøjer til og uddannelse af klubtrænere, som kommer spillerne til gavn. Dette er altså med til at skabe den røde tråd, der kommer til at styrke fødekæden til landsholdene.

“Som håndboldforbund skal man altid gå efter, at komme med til slutrunder. Der ligger meget arbejde i kulissen for, at det kan lykkedes igen og det glæder jeg mig til.

Jeg har fulgt holdet længe og kender en del af spillerne, både fra 1. og 2. division i Danmark, men også fra det netop afviklede GM.

Jeg er helt vild med den ærgerrighed og vilje der findes i håndbolden i Grønland og alle de mennesker man arbejder sammen med, vil virkelig gerne og de vil det helt ind til benet.

Jeg glæder mig over landsholdsarbejdet og at skulle flytte holdet til næste niveau, samt bygge videre på det kæmpe arbejde Anders og Kim har gjort.

Ydermere elsker jeg talentarbejdet i og omkring håndbold. Så jeg glæder mig også til, at arbejde med de kommende landsholdsspillere. – Samt klæde alle trænerne på i klubberne til, at de kan give spillerne den rette udvikling både på og uden for banen.

I talentarbejde for mig handler det ikke kun om at udvikle håndboldspillere. – Det handler om, at udvikle mennesker igennem håndbold”, udtaler Mikkel Bom.

Specialister skal styrke talent og landsholdsniveauet

TAAK arbejder også på at tilføje specialister til talent- og landsholdsarbejdet, hvor der på den løbetekniske del og den fysiske del skal køres målrettede forløb.

TAAK håber at kunne have denne del 100 % på plads hen over sommeren.

Der er igangsat et forsøgsforløb med U18 pigerne, der skal til VM i Kina i august.

”Udover inddragelse af specialister indenfor løbeteknik og fysisk, styrkes også måling og monitorering af spillernes fysiske form. I international håndbold skal du være i virkelig god fysisk form, løbemæssigt og styrkemæssigt, ligesom det også er vigtigt at docere det rigtigt. Derfor vil monitorering af alle spillere være obligatorisk, hvis du vil være en del af landsholdene. Vi skal sende konkurrencedygtige hold afsted, der kan begå sig på international klubplan og udfordre etablerede håndboldnationer.”

”Vi skal aldrig være tilfredse med at være med – vi vil vinde”, slutter Carsten Olsen, formand TAAK

Om Mikkel Bom
Træner uddannelse:
DHF Divisionstræneruddannelse (internationalt hedder det EHF kategori 3)
DHF Talenttræneruddannelse

Uddannelser
Sportsmassør
Sportsterapeut

Ansat her: Arktis Kommando

Har været træner i både barndomsklubben Tistrup-Hodde/CØ-05, Ølgod
Team Esbjerg
Skjern Håndbold
Talentakademiet i Skjern Håndbold som træner

Personlige ting:
34 år
Gift med Anne
Barn: Nora 2 år
Soldat med flere udsendelser
Født og opvokset i Tistrup ved Varde med to præsteforældre.